הערה: ההרצאות מועברות בדרך קלילה וידידותית ומלוות בהרבה חוש הומור והגיון בריא.

הרצאה קלילה בשיתוף קהל השומעים, פותחת פתח לנושאים שונים ומגוונים.

כל העת אנו מופגזים במידע על נושאים שונים הקשורים לתזונה ובריאות, רפואה טבעית, ויטמינים, צמחי מרפא וכו'. בהרצאה זו דנים בנושאים ה"חמים" ביותר בתחום ומבררים מהי האמת העומדת מאחוריהם. בנוסף, מגלים מספר סודות בנושאי תזונה הלקוחים מהמחקרים החדשים ביותר בתחום, כמו גם משיטות של רפואה אלטרנטיבית. לדוגמא: האם באמת מרזים מדיאטת חלבונים? האם ירקות קפואים מזינים כמו ירקות טריים?כמה ביצים באמת מומלץ לאכול בשבוע? האם צמחונים בריאים יותר מלא-צמחונים? האם אומגה-3 תורמת להורדת כולסטרול? האם כדאי לאכול מוצרי סויה? האם מוצרי חלב דלי שומן מספקים סידן לגוף? האם כדאי ליטול תוסף של ויטמין D? מה עדיף, תה או קפה? ועוד נושאים פופולריים שונים.

כיצד ניתן לחדד את יכולת הזיכרון והחשיבה בעזרת סוגי מזון שונים ותוספים טבעיים? איך אפשר להיות מרוכזים יותר בעבודה או בלימודים בעזרת הקפדה על כמה הרגלים פשוטים? כיצד ניתן להשפיע על מצב הרוח וההתנהגות בעזרת סוגי מזון מסויימים? אלו סוגי מזון וצירופי מזון מעוררים, ואלו מרגיעים ומעייפים? אילו גורמים בתזונה תורמים לשמירה על תיפקוד מוחי אופטימלי לאורך השנים? כיצד מתאימים את התזונה למצבי לחץ? איזה תוספי תזונה יעילים באמת לשיפור התפקוד המוחי?
כל זאת ועוד בסקירה העוסקת בהשפעות מאכלים, צירופי מזון מסויימים, תוספי מזון טבעיים, ויטמינים וצמחי מרפא על היכולת האינטלקטואלית,הריכוז, מצב הרוח וההתנהגות.
מהו ג'אנק פוד וכיצד הוא משפיע על הבריאות, ההרגשה והתפקוד היומיומי? האם כל מה שנחשב לג'אנק פוד אכן מזיק לבריאות, ומאיזה מזון מהיר אפשר להנות מבלי לגרום לעצמינו נזק בריאותי מצטבר? כיצד קוראים תוויות של מזון מוכן ומוודאים שהוא בריא? איך ניתן להרכיב ארוחות מהירות כך שיהיו טעימות ובריאות? מהם החומרים המוספים לסוגי מזון מוכן מהם כדאי להזהר והעלולים לגרום לרגישות? ועוד.
הרצאה המציגה את הרעיונות העומדים בבסיס הגישה ההוליסטית בתזונה. בהרצאה נציג את תאוריית "המזון השלם" והשפעתו על ההרמוניה של הגוף. נכיר את הרגלי ההתנהגות והאכילה המחסנים את הגוף בפני הופעת מחלות שונות ותופעות של הזדקנות. נדבר על סוגי המזון והתוספים הטוענים את מלאי האנרגיה של הגוף. נענה על שאלות שונות כגון כיצד בוחרים את סוגי המזון הבריא מתוך המבחר שעל מדפי הסופרמרקט? איך ניתן לשכוח מדיאטות ובכל זאת להיראות מצויין? ונושאים נוספים.
פיתוח מיומנויות מעשיות התורמות לשמירת הבריאות והאנרגיה במהלך חיי היומיום העמוסים והלחוצים. הרצאה זו מועברת בגישה פרקטית וקלה לישום.
דנה בהרכב המזון, צירופי מזון נכונים ועונה על שאלות כגון כמה ארוחות כדאי לאכול ביום ומתי? איך מארגנים בקלות ארוחות בריאות במשרד ומה כדאי לאכול בארוחה עסקית בחוץ? כיצד ניתן לעזור לגופינו להגיע לאיזון וחיוניות מירביים? איזה סוגי מאכלים ותוספים טבעיים מעוררים את הזיכרון, החשיבה והמרץ? כיצד לעזור לגוף להגיע להרפייה ורוגע? ועוד.
זהו אחד מהנושאים הנחקרים והמדוברים ביותר בתזונה ואולי בגלל זה גם המבלבל ביותר. יתר שומנים בדם, שהינו מצב שכיח ביותר בקרב אוכלוסיית ישראל אינו גזירה משמיים. ישנן דרכים פשוטות באמצעותן ניתן למנוע את הופעת הכולסטרול, הטרי-גליצרידים, מחלות הלב ויתר לחץ הדם ואף לשפר בהרבה את המצב הבריאותי ואיכות החיים לאחר שתסמונות אלו כבר הופיעו.
הרצאה זו דנה בדרכים הטבעיות שיש בהישג ידו של כל אחד לאיזון ולהתמודדות עם יתר שומנים בדם באמצעות הרגלי אכילה נכונים, תוך שימוש במיני מזונות מועילים כמרפא, ניצול נכון של שמני מאכל, ושימוש בתוספי תזונה שונים כצמחי מרפא, ויטמינים ומינרלים.
ההבנה, שתבלינים וצמחי תבלין יכולים לשמש גם כצמחי מרפא, קיימת ברפואה העממית מזה מאות ואלפי שנים. גם ברפואה ובתזונה המודרנית גוברת ההכרה, כי עולם התבלינים מהווה מקור חשוב לחומרי טבע מועילים וכי הוא יכול לעזור לנו למנוע התפתחות מחלות ולטפל בבעיות בריאות שונות בדרך טבעית ופשוטה.
הרצאה זו סוקרת את התבלינים וצמחי התבלין הטריים, הקיימים על מדף הסופרמקט והגדלים בגינותינו. מהם צמחי התבלין והתבלינים הנפוצים בשימוש בארץ? מהם הצמחים ששימשו ברפואה העממית בארצינו? כיצד מסווגים את סוגי התבלינים? מהם הרכיבים הפעילים שבהם? מה תורם כל תבלין לבריאותינו וכיצד להשתמש בו בבישול או לריפוי טבעי ובטוח?
די עם האנטיביוטיקה!
בואו להכיר את מגוון צמחי המרפא והתבלין שמצויים בהישג ידו של כל אחד והיכולים לעזור לנו למנוע הדבקות במחלות שונות או להקל על מחלות לאחר הופעתן.
אלו צמחי מרפא באמת עובדים? כיצד הם פועלים ומהם חומרי הטבע המופלאים החבויים בהם? כיצד משתמשים בהם נכון ובביטחה? כיצד מכינים בעצמינו תכשירים שונים מהצמחים ואיזה סוגים ניתן לקנות? היכן משיגים אותם? איך לטפל במשפחה ובילדים באמצעים טבעיים אלה?ועוד.
בהרצאה זו נסקור מיני מזון אשר עלו לכותרות בשנים האחרונות בעקבות מחקרים בתזונה כגון רימונים, כורכום, שמן זית, דגי-ים ועוד רבים אחרים. נבין כיצד מזונות אלו תורמים לשמירה על בריאותינו ועל איכות חיינו ומונעים מחלות ובעיות בריאות. נסקור גם את קבוצת החומרים נוגדי החימצון ונבין כיצד הם קשורים להאטת תהליכי ההזדקנות ומניעת התנוונות תאי הגוף והיכן הם מצויים במזוננו. הרצאה זו משלבת ידע מדעי יחד עם שלל עצות מעשיות לקניות, הכנה ובישול בריא.
סקירה על המאפיינים היחודיים של נשים בהקשר לתזונה. הסקירה מוקדשת לבעיות נפוצות המטרידות נשים רבות בשלבים שונים של מהלך החיים.
לדוגמה, כיצד מפחיתים את תופעות התסמונת הקדם מחזורית ואת תופעות גיל המעבר באמצעות תזונה, צמחי מרפא ותוספים טבעיים? כיצד מונעים הופעת אוסטיאופורוזיס וכיצד מקטינים את הסיכון לשברים לאחר הופעתו? מהן החדשות ה"חמות" ביותר בנוגע לגורמים המשפיעים על סרטן השד? כיצד שומרים על עור הפנים באמצעות התזונה? ועוד.
ניתן להתאים את ההרצאה/סדנה לנשים צעירות או מבוגרות בהתאם לגיל המשתתפות.
הרצאה הסוקרת את הדרכים הטבעיות והפשוטות התורמות לשמירה על המראה החיצוני.
המזון הינו הגורם המשמעותי ביותר אשר חודר לגופינו, נטמע ברקמות ומשפיע בקביעות גם על המראה החיצוני. בהרצאה זו נסביר כיצד ניתן לשמור על עור רענן וחלק לאורך שנים רבות, נבחן את הגורמים הקשורים להאטת תהליכי ההזדקנות, כולל הזדקנות העור והופעת קמטים, נבין כיצד ניתן לשמור על שיער שופע וציפורניים חזקות. נדון בסוגי מזון, חומרי טבע, וכן תוספי תזונה וצמחי מרפא אשר תורמים להאטת תהליכי ההזדקנות.
הרצאה זו מסבירה מהי בריחת סידן וכיצד נגרמת התסמונת. כיצד ניתן להאט ככל האפשר את הופעת התסמונת? כיצד מאבחנים אותה וכיצד נהוג לטפל בה באמצעים שונים הכוללים תזונה, התעמלות וטיפול בתוספי תזונה שונים. כיצד מקטינים את הסיכון לשברים לאחר הופעת האוסטיאופורוזיס?
ההרצאה מועברת בדרך פשוטה, קלה להבנה ושמה דגש על ההתמודדות הטובה ביותר עם התסמונת.
תזונת ילדים מגיל הגן ועד התיכון – סקירה על הרכב המזון המומלץ לכל גיל. כיצד מרגילים ילדים לתזונה בריאה והרגלים נכונים, מזונות מומלצים שיתרמו למניעת חוסרים תזונתיים נפוצים בילדים, רכיבים במזון העלולים לגרום לרגישויות שונות, באיזה גילאים ניתן לאכול סוגי מזון שונים על מנת להמנע מבעיות בריאות שונות מאוחר יותר ותשובות לשאלות חשובות אחרות בנוגע לתזונת ילדינו.
הרצאה מקבילה להרצאה "אמת ומיתוסים בתזונה" אך עוסקת בנושאים שונים הקשורים לתזונת ילדים. למשל, האם שוקו אכן מוריד את ספיגת הסידן? האם מומלץ לתת לילדים מאכלים עשירי סיבים כמו לחם מחיטה מלאה? האם מוצרי חלב מחמירים אסטמה? האם אומגה-3 תורמת לשיפור הפרעות קשב? האם מותר לילדים לצרוך מוצרי סויה? מהי האמת על דגני הבוקר? ועוד נושאים מרתקים אחרים.
סקירה כללית העושה סדר באחד הנושאים המבלבלים ביותר בתחום התזונה.
מהם ויטמינים ומינרלים ומה ההבדל בינם לבין תוספי התזונה? כיצד הם קשורים לשמירה על בריאות ואיכות חיים, לשיפור האנרגתיות ,להאטת תופעות הזיקנה ולמניעת מחלות שונות? היכן מוצאים אותם במזון? מהם התוספים שכדאי ליטול בכמוסות? מאילו תוספים כדאי להזהר בשנוטלים אותם בכמוסות? למי כדאי ליטול ויטמינים ובאילו מצבים? ועוד תשובות לשאלות רבות מהתחום.
הרצאה זו מבוססת על המחקרים החדשים והעדכניים ביותר בתחום, תוך שימת דגש על ישום ההמלצות בחיי היומיום.
הרצאה המותאמת לקהל השומעים – מתאימה לספורטאים מקצועיים או לעוסקים בספורט כאורח חיים בריא וכן לילדים/ מבוגרים.
מהם העקרונות התזונתיים עליהם חייב כל אדם העוסק בפעילות גופנית לתת את הדעת?
מהם ההבדלים הקשורים לתזונה בין האוכלוסיה הרגילה לבין העוסקים בספורט? מאלו מחסורים תזונתיים נפוצים יש להזהר? כיצד ניתן להגיע להישגים אופטימליים באמצעות תזונה נכונה? מהן הארוחות המומלצות לפני ואחרי פעילות גופנית?
בהרצאה גם עונים על מגוון שאלות פופולריות מהתחום כגון האם יש צורך בתוספת ויטמינים ומינרלים? האם תוספת חלבון אכן תורמת לבניית שרירים ולפיתוח הגוף? איזה סוג של פעילות גופנית תורם להורדה אמיתית במשקל? ועוד.
מבוא מרתק על הרפואה העתיקה ממנה שאב גם הרמב"ם את השראתו, המכבדת את יחודו של כל אדם והמאפשרת לכל אדם לקחת אחריות על בריאותו והרגשתו הטובה. בהרצאה זו נבין כיצד מתחלקים האנשים לפי טיפוסי אישיות וכיצד ניתן להתאים את אורח החיים והתזונה לכל אדם בהתאם למאפיני הגוף והאישיות היחודיים שלו, החל מגיל הילדות.